Rețete Rețete

Spooky Ribbon Bites.

Reteta

Grup Greutate / Volum Unitate Produs
Aluat 10000 kg făină tip 550/480
1,000 kg Nordix Croissantmix
0,500- 1,000 kg zahăr
0,500 - 0,600 kg drojdie
0,500 kg unt 82% grăsime
2,5-3 l apă/gheață
4,500 kg unt 82% (laminat)
Umplutură de dovleac Frutaline Pumpkin

Mod de lucru

Frământare viteza 1
Se frământă toate ingredientele timp de 6 minute la viteza 1.

Frământare viteza 2
Se frământă aluatul la viteza 2 timp de 5–6 minute. În cazul croissantului cu unt, temperatura ideală a aluatului trebuie să fie sub 14°C. În situația în care nu se reușește să se ajungă la această temperatură, se recomandă ca aluatul să se introducă la shock freezer pentru 10–15 minute pentru a reduce temperatura. Din masa totală de aluat se ia 12-15% și se mixează împreună cu colorantul orange. Bucata de aluat colorată cu portocaliu, se învelește într-o folie și se lasă la frigider.

Înglobarea untului.
Se recomandă ca untul să se aducă înainte de utilizare, la o temperatura de 13-15°C, sau intervalul de temperatură recomandat de producător. Untul se laminează până la o
grosime de aproximativ 7-8 mm. Se așează untul în centrul bucății de aluat laminată în prealabil la 7-8 mm după care se pliază 2 laterale ale aluatului peste unt, urmărind ca lățimile să rămână libere (neacoperite de aluat).

Împachetarea 1
Se laminează aluatul cu untul înglobat până la o grosime de aproximativ 8-10 mm după care se împachetează în 4. Aluatul împachetat se lasă 60 de minute la 5°C acoperit cu o folie, astfel încât să nu formeze crustă.

Împachetarea 2
Se laminează din nou până la 8-10 mm grosime, după care se împachetează în 4.

Întindere finală&Modelare
După cele două împachetări, se laminează foaia la o lățime de 30 cm și o lungime de 45 cm. Se decupează fâșii cu lățimea de 1 cm, care se suprapun peste bucata de aluat până când aceasta este acoperită în totalitate. În etapa finală, aluatul se laminează până la grosimea de 4 mm și se decupează în dreptunghiuri cu lățimea de 5–6 cm și lungimea de 20–22 cm.

Umplutură
Pentru umplere se utilizează Frutaline Pumpkin după care se modelează conform imaginii.

Dospire finală
Dospirea finală se realizează timp de 120 de minute, la maximum 28 °C și cu o umiditate relativă de 72–76%.

Coacere
Se preîncălzește cuptorul la 190 °C, se introduc croissantele, se aplică un abur moderat și se lasă timp de 1 minut fără ventilație. Apoi se aplică al doilea abur moderat, se setează
cuptorul la 170 °C și croissantele se coc pentru încă 15 minute.

Spooky Ribbon Bites.

Produse

Croissantmix

Mix pulverulent pentru obținerea produselor de patiserie laminate de tip croissant.