Stiri

Cum sa recrutezi eficient personal pentru afacerea ta!

Conducerea unei afaceri in domeniul panificatiei patiserie si cofetariei necesita nu numai abilitati si cunostinte legate de procesul de productie, ci si formarea unei echipe potrivite de personal.

Recrutarea angajatilor talentati este esentiala pentru ca operatiunile de zi cu zi sa functioneze fara probleme. In acest articol va impartasim cateva sfaturi valoroase pentru a atrage si selecta personal care se potriveste perfect pentru afacerea ta. 

 

1. Fi activ pe retelele sociale

Retelele sociale pot fi un instrument puternic pentru a va promova activitatea si oportunitatile de angajare. Creaza-ti o prezenta puternica pe platforme precum Facebook, Instagram si TikTok. Distribuie in mod regulat continut interesant, cum ar fi: 

 

> fotografii cu produsele tale delicioase 

> povesti de la angajati 

> retete interesante pentru acasa 

> stiri in industrie 

> posturi noi vacante 

 Foloseste hashtag-uri relevante pentru a-ti extinde acoperirea si a-ti implica urmaritorii punand intrebari sau solicitand feedback. Creaza hashtag-uri personale si relevante, adaptandu-le la titlul postului, continutul postului, locatia pentru care cautati personal si hashtag-uri mai generale precum „#postvacant”, „# cautaunlocdemunca” sau #alaturateechipeinoastre. 

 

2. Colaboreaza cu institutele de formare

Contacteaza scolile tehnice sau alte institutii de formare care ofera formare profesionala relevanta. Extinde-ti piata gandindu-te mai mult decat doar la sectorul afacerii tale. Informeaza scolile si institutele de formare despre posturile tale vacante si intreba daca poti publica posturile vacante pe site-ul lor. 

Lasa candidatii potriviti sa participe timp de o zi la activitatile tale. In acest fel vei afla imediat daca exista compatibilitate. 

Construirea de relatii cu institutiile de formare poate fi o modalitate eficienta de a accesa candidati calificati cu abilitatile potrivite. 

 

3. Conditii de angajare atractive

Pentru a atrage personal, este important sa oferim conditii atractive de angajare. Nu este vorba doar de salariu, ci si de, de exemplu: 

 > programul de lucru flexibil 

> oportunitatile de dezvoltare in cariera si dezvoltare profesionala 

> bonusuri sau zile libere suplimentare 

> reducere la produsele vandute 

 Oferirea unui pachet atractiv poate convinge potentialii candidati sa va aleaga afacerea ta in locul concurentei.     

 

4. Antreneaza si sprijina-ti noii angajati

Fa-i pe noii angajati sa se simta bineveniti in echipa si familiariza-i cu practicile, procedurile si standardele afacerii. Investeste in dezvoltarea lor oferindu-le training, atat intern, cat si extern, cu specialisti. Cere in regulat un feedback informal. Sprijinindu-ti angajatii si oferindu-le resurse pentru a creste, cresteti sansa ca acestia sa ramana motivati si implicati. 

 

5. Uita-te si la alte industrii

Experienta in industria ta poate fi utila, dar uneori anumite abilitati si atribute sunt mai importante. Prin urmare, arunca o privier si peste alte ramuri, de exemplu: 

  > Catering: Gandeste-te la restaurante, cafenele sau hoteluri. Oamenii care lucreaza in industria ospitalitatii inteleg serviciul, pot lucra sub presiune si pot avea cunostinte de baza despre prepararea alimentelor. 

> Industria alimentara: ia in considerare angajatii supermarketurilor, companiilor de productie alimentara sau companiilor de ambalare a alimentelor. Ei sunt familiarizati cu igiena alimentelor, calitatea produselor si pot avea abilitati de baza de manipulare a alimentelor. 

> Educatie:  Cauta oameni cu experienta in educatie sau programe specific industriei. Ei au atat cunostinte teoretice, cat si practice si pot fi entuziasmati sa-si transmita cunostintele. 

> Industria creativa: Oamenii cu un background creativ, cum ar fi artistii si designerii sau mesterii, au simtul esteticii, un ochi pentru detalii si sunt creativi. Acest lucru poate fi util atunci cand va prezentati produsele.

Asadar, cauta abilitati si trasaturi valoroase care va pot fi utile in acest domeniu. Asigura-te ca oferi pregatirea si indrumarea necesara pentru a asigura o tranzitie fara probleme in aceasta industrie. 

 

Cum sa recrutezi eficient personal pentru afacerea ta!