Știri Știri

Ziua Mondială
a Sustenabilității -
Contribuția noastră

La Zeelandia, responsabilitatea socială corporativă (CSR) reprezintă un fundament crucial. Ne angajăm să ne aducem contribuția pentru un echilibru ecologic, precum și pentru protecția și îmbunătățirea sănătății și nutriției consumatorilor noștri. În viziunea noastră asupra sustenabilității, credem că ceea ce este mai bun pentru clienți și consumatori trebuie să fie și cel mai bun pentru planetă.

Există doar o singură modalitate de a ne face afacerea mai sustenabilă și mai sănătoasă. Pentru a ne apropia de obiectivul nostru de a deveni o companie neutră din punct de vedere al amprentei de carbon, care contribuie la sănătatea și nutriția consumatorilor, am demarat câteva proiecte specifice.


Proiecte pentru o afacere sustenabilă:

1- Ambalaje 100% din hârtie

2- Instalarea de panourilor solare

3- Energie curată pe bază de energie eoliană                                 

                                                                                                        

Saci reciclabili:

În mai 2021 am început să folosim saci fără folie internă de plastic pentru clienții selectați. În efortul de a reduce risipa de produse nealimentare, am creat ambalaje sustenabile 100% pe bază de hârtie.
Acesti saci reciclabili sunt certificați FSC, deoarece hârtia folosită este nealbită și provine din păduri gestionate în mod sustenabil. De asemenea, am reușit să reducem cu 20% substanțele chimice utilizate în procesul de producție a sacilor, iar noul designul necesită cu 55% mai puțină cerneală!

                            

                                           

 Panouri solare:

Ne dorim să contribuim activ la tranziția de la energia fosilă la energia verde, aliniată la unul din Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU.  Unul dintre proiectele pe care le-am început este acela de a acoperi acoperișurile unităților noastre cu panouri solare.

Un obiectiv strategic important pentru anul 2023 este utilizarea doar a energiei electrice ecologice. În prezent, 55% din electricitatea noastră este regenerabilă, dar cu un proiect precum „Panouri solare pe fiecare acoperiș”. Facem mici pași an de an și ne apropiem de atingerea obiectivelor noastre.


    

     

Energie verde:

Pentru a ne reduce amprenta ecologică, căutăm să ne reducem emisiile de gaze cu efect de seră, lucrând pentru un viitor neutru din punct de vedere al amprentei de carbon. Facem acest lucru investind în creșterea eficienței energetice și prin trecerea de la surse de energie fosilă la surse regenerabile, acolo unde este posibil și fezabil.

Astfel, Zeelandia Olanda a semnat un contract cu Zeeuwind, companie locală care construiește și exploatează mori de vânt și instalații de energie solară. Toată puterea utilizată de cel mai mare site de producție al nostru este verde din ianuarie 2021. Drept urmare, procentul de energie verde pe care îl folosim la nivel global a crescut de la 28% la mai mult de 50%!

   

Ziua Mondială a Sustenabilității - Contribuția noastră