Știri Știri

Zeelandia este pregătită
pentru o eră
fără dioxid de titan!

Recent, Comisia Europeană a propus eliminarea dioxidului de titan (E171) din lista aditivilor permisi în UE.

Recent, Comisia Europeană a propus eliminarea dioxidului de titan (E171) din lista aditivilor permisi în UE. 

Dioxidul de titan (TiO2) este un oxid natural al titanului, provenit din minerale. Este utilizat într-o gamă largă de produse, cum ar fi pasta de dinți și produse de igienă sau farmaceutice. Dioxidul de titan este, de asemenea, utilizat pe scară largă în industria alimentară ca aditiv (E171), datorită proprietăților sale de culoare și opacizare. În patiserie și cofetărie este utilizat, de exemplu, în umpluturi pe bază de apă, creme instant și diferite glazuri albe.

Cu toate acestea, în ultimii ani, utilizarea E171 în produsele alimentare a fost subiect de dezbatere. În Uniunea Europeană, dioxidul de titan va fi șters de la 1 ianuarie 2022 din lista permisă de coloranți alimentari, iar din 1 iulie 2022 se interzice complet vânzarea la raft a produselor care conțin dioxid de titan.

În ultimii ani, Zeelandia a lucrat la dezvoltarea de soluții fără dioxid de titan. Suntem pregătiți cu soluțiile noastre tehnice și am adaptat și dezvoltat numeroase produse fără TiO2. Suntem capabili să oferim, în timp util, soluții fără acest aditiv pentru a asigura alinierea cu noua legislație UE.

Dacă aveți întrebări pe această temă, vă rugăm să ne contactați. Vă vom sprijini și vă vom oferi sfaturi cu privire la rețetele și produsele dumneavoastră.

Zeelandia este pregătită pentru o eră fără dioxid de titan!