Stiri

Agentii de demulare Carlo/Carlex

In contextul in care reducerea risipei alimentare si productia eficienta au castigat o importanta din ce in ce mai mare, agentii de demulare joaca un rol crucial. Agentii de demulare formeaza o „bariera” intre aluatul de paine sau compozitia de prajitura si forma sau tava de copt. Fara ei,  aluatul ar fi in contact direct cu forma de copt si s-ar lipi de ea.

Zeelandia a lansat primul sau agent de demulare, Carlo, in 1935 si de atunci a dezvoltat o intreaga gama de agenti de degajare, pe baza de uleiuri vegetale, Carlo si Carlex, pentru a raspunde nevoilor tuturor clientilor. Cu o tehnologie unica de pulverizare si o intelegere profunda a ingredientelor de panificatie si cofetarie si a proceselor de coacere, Zeelandia poate oferi o solutie completa pentru fiecare client, care asigura produse perfect copate si demulate. Si stim cu totii ca produsele perfect copate sunt mai atractive pentru consumatori.

MicrosoftTeams-image (7).png

Produsele din gama Carlo sunt special concepute pentru aplicatii de panificatie. Produsele Carlo constau din emulsii apa-in-ulei. In timpul coacerii, apa din emulsie se evapora si sustine formarea unei cruste frumoase de culoare maro-aurie datorita unei reactii Maillard imbunatatite. Datorita vascozitatii sale ridicate, Carlo adera foarte bine pe partea verticala a formelor de copt, garantand o demulare perfecta si permitand brutarilor sa-si pulverizeze formele de copt in avans. Viscozitatea ridicata asigura, de asemenea, proprietati excelente de pulverizare fara formarea de vapori. Utilizarea echipamentului de pulverizare potrivit atunci cand aplicati Carlo pe formele de copt creste si mai mult efectul produsului. De asemenea, asigura o utilizare mai economica si igienica a agentilor de demulare in comparatie cu peria sau carpa.

MicrosoftTeams-image (5).png

MicrosoftTeams-image (8).png

Gama Carlex nu contine apa, ceea ce face ca aceste produse sa fie foarte potrivite pentru prelucrarea aluaturilor si a compozitiilor aluaturilor, refrigerate sau congelate. Mai general, gama Carlex este conceputa pentru demularea celor mai dificile produse de la pandispan pana la cupcakes trecand prin cofetarie. Spre deosebire de uleiurile standard, produsele Carlex produc putina polimerizare si, prin urmare, putina carbonizare. Aceasta inseamna ca formele si tavile raman curate si produsul final nu are reziduuri negre.

     Utilizand Carlex                                     Fara Carlex

EBO_220831-134.jpg                   MicrosoftTeams-image (6).png

Gama nostra de agenti de demulare:

Carlex Spray

Carlex

Carlo

Agentii de demulare Carlo/Carlex